Maia Sandu la Summitul Salzburg 2023: „Aderarea Moldovei la UE va fi o investiție în democrația și viitorul nostru colectiv” 

391
0

Președinta Maia Sandu a participat la Summitul Salzburg 2023, în Austria, unde a ținut un discurs despre schimbările geopolitice din Europa și din regiunea noastră. La fel, a vorbit și despre cum ne putem uni eforturile pentru a întări comunitatea europeană și rolul important pe care-l are inclusiv Republica Moldova în acest sens.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Astăzi suntem mai puternici decât acum un an. Acest lucru a fost posibil pentru că în loc să cedăm, ne-am ridicat – ca oameni, ca țară. Cu ajutorul prietenilor și partenerilor noștri, ne-am concentrat pe consolidarea rezilienței noastre, a democrației noastre, pe reformarea și modernizarea instituțiilor și, cel mai important, pe proiectul nostru de țară – aderarea la Uniunea Europeană.”, este unul dintre mesajele transmise de șefa statului.

Președinta a vorbit despre faptul că guvernarea de la Chișinău este ferm angajată în realizarea angajamentelor față de UE și față de propriii cetățeni, precum reforma justiției și curățarea instituțiilor de corupție. În același timp, șefa statului a menționat că autoritățile de la Chișinău diversifică resursele energetice, au repornit importante proiecte de dezvoltare a infrastructurii, deschid și liberalizează economia țării pentru a deveni o țară cât mai atractivă pentru investitorii autohtoni și străini.

Aderarea Moldovei la UE va fi o investiție în democrația și viitorul colectiv în acest spațiu al păcii care se numește Uniunea Europeană. Prin transformarea noastră ca țară transformăm, concomitent, și Europa.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE