Din noiembrie 2022 și până în prezent, 1773 de tineri au beneficiat de voucherul cultural, oferit de Guvern

485
0

Începând cu luna noiembrie 2022 și până în prezent, 1773 de tineri din Republica Moldova au beneficiat de vouchere culturale, în valoare de 1000 de lei. Tinerii pot intra în posesia unui voucher în baza semnăturii digitale, fiind eligibili în intervalul de timp din ziua împlinirii vârstei de 18 ani și până în ziua împlinirii vârstei de 19 ani. Începând cu anul 2024, programul urmează a fi extins și pentru alte categorii sociale, vorba fiind de persoanele vârstnice.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În total, pentru procurarea serviciilor culturale, s-a cheltuit peste 1 milion de lei – marea parte a sumei a fost investită în procurarea cărților, iar cealaltă parte a fost folosită pentru procurarea biletelor la spectacole de teatru, concerte și cinema.

Scopul urmărit de Programul Național „Voucherul Cultural” este facilitarea și îmbunătățirea integrării acestora în viața culturală a țării.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE