Șefa statului le-a conferit „Ordinul de Onoare” Vioricăi Tătaru și lui Andrei Captarenco, jurnaliști-documentariști

633
0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a conferit astăzi „Ordinul de Onoare” Vioricăi Tătaru și lui Andrei Captarenco, jurnaliști-documentariști. Distincția le este oferită în semn de înaltă apreciere a integrității și dăruirii profesionale, pentru abordarea veridică și profundă a dramei umane în realizarea filmului documentar „Drumul Războiului. Irpin”, precum și pentru mare curaj, dedicație și perseverență.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Riscându-și sănătatea și viețile, au considerat că e de datoria lor profesională și umană de a se afla, chiar din primele zile ale războiului din Ucraina, în epicentrul evenimentelor, pentru a ne putea relata, zi de zi, informații veridice despre atrocitățile comise de armata rusă împotriva poporului ucrainean. Au parcurs sute de kilometri în preajma liniei frontului, au vorbit cu oamenii năpăstuiți de război, au trăit alături de ei”, a menționat șefa statului.

Totodată, Președinta a subliniat că după un an de aflare în zonele fierbinți, prin filmul „Drumul Războiului. Irpin”, Viorica și Andrei au venit cu o vie și cutremurătoare mărturie a crimelor care se întâmplă și în ziua de azi în Ucraina, dar și cu o emoționantă mărturie a curajului, a căldurii umane, a capacității ucrainenilor de a-și trăi viața, încrederea în biruința binelui și iubirea chiar și sub vuietul rachetelor. „Mă bucur că acest film va fi demonstrat, în perioada imediat următoare, în multe localități din țara noastră. Adevărul trebuie să fie mai puternic decât dezinformarea și trebuie să contribuim cu toții la propagarea lui”, a spus Președinta Maia Sandu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE