Fostul ministru Spînu se va judeca cu Usatîi pe care-l numește „clovn” și-l acuză că lucrează „în interesul Kremlinului”

738
0

Fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, se va judeca cu fostul primar al municipiului Bălți, Renato Usatîi, care, în ultima perioadă, a făcut mai multe „dezvăluiri” scandaloase legate de achiziționarea și furnizarea gazelor naturale în țara noastră, vizându-l inclusiv pe fostul ministru de profil, Andrei Spânu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Anunțul a fost făcut de însuși Spînu pe pagina sa de socializare. Fostul ministru l-a numit pe Usatîi „clovn” și l-a acuzat că lucrează în „interesul Kremlinului”, avertizând că, în continuare, va mai face și alte tentative. Spînu anunță că-l va chema în judecată pe Renato Usatîi pentru „falsuri și defăimare”.

„Împreună cu echipa Guvernul, am trecut cu bine prin cele mai complicate ierni din punct de vedere energetic. Prin negocieri, am obținut gaz cu 25% mai ieftin decât prețul de piață de la parteneri care au solicitat ca acest lucru sa fie confidențial. Nimic ilegal în aceste contracte nu este. Prețul e foarte bun, iar furnizorul este o companie verificată. În schimb, ceea ce face acest clovn este o încercare de a decredibiliza Moldova ca partener de afaceri și lovește în capacitatea noastră pe viitor sa obținem condiții bune atunci când vom negocia alte contracte pentru gaz. Este clar că el face jocul celor care au ținut ostatică Moldova timp de 30 de ani. Prieteni, vă îndemn să fim atenți, el va continua să atace Moldova, în interesul Kremlinului, pentru a bloca dezvoltarea țării, când este clar că moldovenii au ales calea europeană”, a scris fostul ministru Andrei Spînu pe pagina sa de socializare.

Precizăm că, în ultima perioadă, fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, a pretins că deține informații cu privire la existența unor „scheme” legate de achiziționarea și furnizarea gazelor naturale în Republica Moldova.

Amintim că, anterior, Andrei Spînu l-a atacat în judecată și pe primarul de Chișinău, Ion Ceban, tot pentru „fals și defăimare”. Spînu cerea în judecată de la Ceban despăgubiri morale de 1 leu și măturarea, în interes public, a Primăriei municipiului Chișinău timp de un an.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE