O nouă rundă de „țepi” între Vlah și Recean. Bașcanul vrea istoria moldovenească în școli, iar Recean o întreabă „cum a fost la Tel Aviv”

1174
0

O nouă rundă de replici țepoase s-a produs miercuri, 7 iunie, la ședința Cabinetului de miniștri, între premierul Dorin Recean și bașcanul în exercițiu al UTA Găgăuzia, Irina Vlah.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Premierul Recean a întrebat-o pe Vlah „cum a fost călătoria la Tel Aviv”, după ce ultima a votat împotriva aprobării avizului Guvernului pentru inițiativa legislativă care vizează gestionarea stării de urgență, de asediu și de război.

Ulterior, bașcanul în exercițiu Irina Vlah s-a expus asupra avizului negativ emis de Guvern pentru o altă inițiativă legislativă, înregistrată de opoziția parlamentară, care prevede înlocuirea sintagmei limba și istoria română cu „moldovenească”.

„Vreau să atragem atenția la articolul 2 și am propunerea… eu nu sunt specialist în domeniu și nu vreau să fac politică în acest moment, dar vreau să spun că avem o țară și țara noastră are istorie bună și foarte interesantă, haideți să ne gândim și dați indicații către Ministerul Educației să avem o disciplină – istoria Republicii Moldova și cred că copiii noștri și noi trebuie să știm istoria țării noastre”, a spus Irina Vlah.

În replică, premierul Recean i-a recomandat bașcanului în exercițiu să consulte programul de învățământ.

„Vreau să vă recomand să vă uitați peste Curricula sistemului educației și o să vedeți că acolo totul este în regula. Am impresia că cei care au avut această inițiativă, ca și acum 80 de ani, încearcă o revenire la revizionism”, a comentat Recean.

Mai precizăm că, recent, Irina Vlah a intrat în gura presei cu garderoba ei de milioane. Jurnaliștii din regiune au realizat un material în care au făcut estimarea articolelor vestimentare „de elită” ale bașcanului în exercițiu.

Drept urmare, Irina Vlah a încăput și pe mâna inspectorilor de la Autoritatea Națională de Integritate, care au inițiat o anchetă și au solicitat, printr-o scrisoare oficială, informațiile de rigoare. În continuare, Irina Vlah urmează să raporteze inspectorilor ANI dacă deține sau nu „bunuri mobile”, inclusiv metale și/sau pietre prețioase a căror valoare unitară depășește suma a 15 salarii medii pe economie.

La rândul său, Irina Vlah a scris pe pagina sa de socializare că nu a fost surprinsă și a calificat solicitarea celor de la ANI drept „schema Maiei Grigorievna de denigrare a oponenților politici”, referindu-se la șefa statului, Maia Sandu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE