Președinta Sandu despre returnarea migranților din Marea Britanie: „Vom insista pe drepturile cetățenilor noștri”

501
0

Autoritățile Republicii Moldova nu susțin migrația ilegală, însă, la baza tuturor discuțiilor ce vizează returnarea cetățenilor noștri din alte state vor sta interesele acestor cetățeni. Asigurarea a fost făcută de șefa statului, Maia Sandu, în cadrul conferinței de luni, 5 iunie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În acest fel, șefa statului a comentat intenția autorităților londoneze de a „deschide discuțiile” cu Republica Moldova în vederea returnării migranților ilegali din Marea Britanie.

„Vreau să menționez că este vorba despre migrația ilegală și, bineînțeles, noi nu sprijinim migrația ilegală. În același timp, aceste discuții se vor purta pornind de la interesul cetățenilor noștri și așa cum am făcut până acum așa vom face și de acum încolo – vom insista pe drepturile cetățenilor noștri și vom reprezenta cetățenii noștri. În general, evident că nici noi nu sprijinim migrația ilegală”, a menționat președinta Maia Sandu.

Precizăm că înainte de Summitul Comunității Politice Europene, care s-a desfășurat pe 1 iunie, la Bulboaca, publicația britanică „Politico” a publicat un articol prin care se anunța intenția autorităților londoneze de a „deschide discuțiile” cu autoritățile moldovene în vederea returnării migranților noștri, în contextul în care premierul britanic s-ar confrunta cu „presiuni pe interior” în vederea reducerii migrației ilegale. Deziderat care, potrivit presei londoneze, a constituit una dintre prioritățile programului actualului premier, Rishi Sunak.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE