Arhitectul-șef al raionului Hâncești a fost reținut de CNA în cadrul unor cauze pornite pe fapte de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu, iar 14 persoane urmează să fie audiate

405
0

Arhitectul-șef al raionului Hâncești a fost reținut, în această dimineață, de către ofițerii CNA în cadrul unor dosare de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu, aflate în exercitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Funcționarul este bănuit de perceperea mijloacelor financiare ilicite pentru perfectarea actelor permisive de recepție finală a unor imobile din raza raionului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit investigațiilor CNA, începând cu anul 2022, arhitectul-șef al raionului Hâncești împreună cu persoane publice din cadrul administrației publice locale ar fi creat o schemă infracțională de pretindere și primire sistematică a mijloacelor bănești de la administratori ai persoane juridice, de la beneficiari ai bunurilor imobile și de la intermediari, în vederea eliberării actelor de recepție finală a construcțiilor deja edificate.

Din informațiile obținute în cadrul măsurilor speciale de investigații, s-a constatat că doar avansul perceput pentru pregătirea documentelor era de 3000 de lei, iar în perioada documentării au fost eliberate acte pentru cel puțin 12 imobile, preponderent case la sol.

În această dimineață, CNA și procurorii PCCOCS au efectuat 16 percheziții care au vizat domiciliile și automobilele a 14 bănuiți, dar și birourile unor instituții din cadrul administrației publice locale. Arhitectul-șef a fost reținut pentru 72 de ore, iar cele 14 persoane urmează să fie audiate la sediul CNA.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE