„Kuliokarii” din Parlament riscă dosare penale. Precizările procurorului general interimar

887
0

Deputații care au trecut de la o fracțiune parlamentară la alta în timpul mandatului, trădând opțiunea inițială a alegătorilor, riscă să fie cercetați penal. Precizarea a fost făcută vineri, 26 mai, de către procurorul general interimar, Ion Munteanu, în plenul Parlamentului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Precizarea a fost pronunțată în contextul în care deputații examinează solicitarea procurorului general interimar cu privire la ridicarea repetată a imunității parlamentare a deputatei „Șor”, Marina Tauber, iar unul dintre deputații PAS s-a interesat dacă deputații „migratori” ar putea răspunde în fața legii.

„Dacă puteți să ne spuneți după ce mai mulți deputați au migrat către … au plecat… dacă puteți să ne spuneți s-au vândut sau au fost vânduți și dacă o să veniți în Parlament pentru aceste fapte, pentru ridicarea imunităților”, s-a interesat deputatul PAS, Igor Chiriac.

Când anume, nu se știe, însă, cu siguranță, acest lucru se va întâmpla, a dat asigurări procurorul general interimar, Ion Munteanu.

„Vreau să vă asigur că fenomenele de tipul acesta sunt în vizorul meu personal direct și al Procuraturii Anticorupție și la timpul potrivit vom da o calificare în funcție de probele care urmează a fi acumulate”, a specificat Munteanu.

La rândul său, președintele Parlamentului, Igor Grosu, le-a solicitat colegilor să fie mai puțin „finuți” cu deputații „kuliokari”.

„Așa finuț v-ați exprimat – o migrat… parca-s cocostârci. Traseiști! Vă rog frumos… atâta finețe… ei n-o să aprecieze finețea dvs. Kuliokari! Migrarea este pentru floră și faună, mai mult pentru faună”, a specificat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Precizăm că, recent, doi deputați foști socialiști – Vasile Bolea și Alexandr Suhodoliskii, au fost în Israel, acolo unde s-au întâlnit cu fugarul penal Ilan Șor, condamnat la 15 ani de  pușcărie de justiția moldovenească. Ulterior, cei doi au fost excluși din fracțiunea BCS și din PSRM, iar deputații vizați și-au anunțat aderarea la Partidul „Renaștere”, condus de Seghei Mișin.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE