Socialiștii vor modificarea Constituției: „Trebuie să punem capăt traseismului politic”

435
0

Socialiștii au cerut, repetat, în plenul Parlamentului modificarea Constituției pentru a „pune capăt traseismului politic”. Subiectul a fost reactualizat după ultima „trădare” a doi deputați socialiști – Vasile Bolea și Alexandr Suhodoliskii, care, mai  întâi, au plecat în Israel, acolo unde s-au întâlnit cu fugarul penal Ilan Șor, iar după aceea au anunțat că aderă la Partidul „Renaștere”, condus de Seghei Mișin.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„În ultimul an de zile am fost ținta mai multor atacuri, inclusiv din partea regimului de la guvernare. Putem să vorbim mult și bine la acest subiect. Fac apel, cred că a patra oară, să subsemnați proiectul pentru modificarea Constituției și, o dată pentru totdeauna, să punem capăt traseismului politic. Nu știu de ce nu se face acest lucru, pentru că și voi, cei de dreapta, ați trecut prin diverse trădări”, a subliniat socialistul Vlad Bătrîncea.

Deputatul PAS, Eugeniu Sinchevici, le-a cerut socialiștilor să-i condamne nu doar pe cei care s-au „vândut”, dar și pe cei care i-au „cumpărat”.

„Încă doi deputați s-au vândut ca la piață. Fapt care subminează încrederea în instituția Parlamentului. Cetățenii au votat pentru PSRM, dar nu au votat pentru un hoț de miliarde, care se ascunde acum în Israel. Pentru respectul cetățenilor, cei doi deputați trebuie să-și depună mandatul dar, pe mine mă interesează, voi condamnați conducerea Partidului „Șor” care vă cumpără deputații?”, s-a interesat Sinchevici.

Deputatul BCS Corneliu Furculiță a propus operarea unor modificări la nivel de Regulament al Parlamentului care să  impună sancțiuni pentru aleșii care aleg să-și trădeze colegii de partid în timpul mandatului.

„Acest lucru este o rușine, indiferent unde pleacă deputații – la dreapta sau la stânga. Dacă vrea să plece, deputatul trebuie să aibă o singură obține – în afara Parlamentului, dacă a fost decepționat de partidul cu care a ajuns în Parlament. Ar trebui să impunem sancțiuni, chiar și financiare sau de participare în comisii, delegații, astfel încât deputații care au trădat votul cetățenilor să se simtă incomod și inconfortabil în Parlament”, a menționat Furculiță.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE