Zi specială pentru șefa statului, Maia Sandu. Simpatizanții săi nu-și dau rând la felicitări și urări de bine 

776
0

Șefa statului Maia Sandu își sărbătorește azi ziua de naștere. Simpatizanții săi s-au grăbit să transmită președintei cele mai sincere urări de bine și sănătate. În afară de faptul că i-au urat sănătate, pace, bunăstare, internauții i-au și mulțumit președintei pentru „tot ceea ce face”. Președinta și-a luat azi zi de concediu, informează Direcția informare și comunicare cu mass-media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Șefa statului, Maia Sandu, s-a născut la 24 mai 1972, în satul Risipeni, raionul Fălești. Maia Sandu a studiat la școala din localitate. În 1994, a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea de Management. Din 1995 până în 1998, a studiat la Academia de Administrație Publică din Chișinău, obținând titlul de Master în relații internaționale.

Din iulie 1994 și până în martie 1998, Maia Sandu a activat în calitate de consultant, șef adjunct de direcție, la Ministerul Economiei. Din martie 1998 și până în  august 2005, a lucrat în calitate de economist la Oficiul Băncii Mondiale de la Chișinău. Ulterior, a ocupat funcția de șef al Direcției generale politici macroeconomice şi programe de dezvoltare la Ministerul Economiei și Comerțului.

Între 2006 și 2009 a fost consultant în diferite proiecte în domeniul bunei guvernări și reformei administrației publice.

În 2010, Maia Sandu a obținut titlul de Master în politici publice, după finalizarea studiilor la Școala Kennedy de administrație publică a Universității Harvard SUA. Ulterior, în perioada iunie 2010 – iulie 2012, a fost Consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale la Washington.

În iulie 2012, Maia Sandu a devenit ministru al Educației în Guvernul Republicii Moldova, funcție deținută până în iulie 2015. În mai 2016, Maia Sandu a înființat și a fost desemnată președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, funcție pe care a deținut-o până în decembrie 2020 și la care a renunțat după câștigarea alegerilor prezidențiale.

Din februarie 2019 până în iunie 2019, a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În iunie 2019, Maia Sandu a fost desemnată în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, funcție deținută până în noiembrie 2019.

Pe 24 decembrie 2020, Maia Sandu a fost învestită în funcția de Președinte al Republicii Moldova, după victoria din 15 noiembrie 2020, când a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE