În iulie trebuie să fie „acoperite toate cursele aeriene necesare cetățenilor”. Promite premierul Dorin Recean

500
0

Spre luna iulie curent, toate cursele aeriene care nu sunt disponibile acum de pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) ar trebui să fie acoperite. Asigurarea a fost dată de către premierul Dorin Recean. Potrivit șefului Executivului, la ora actuală, autoritățile competente negociază cu mai multe companii aeriene din străinătate.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Noi deja avem o colaborare cu toate companiile aeriene din regiune și, respectiv, avem promisiuni că mai multe curse vor fi preluate de acele companii… Guvernul lucrează acum cu companii din Polonia, Ungaria, România, companii locale care pot să-și extindă activitatea și, dacă ați observat, gradual avem deschideri de curse noi, iar către luna iulie trebuie să ajungem să avem acoperite toate cursele care sunt  necesare cetățenilor noștri”, a declarat premierul Dorin Recean.

Precizăm că luni, 22 mai, compania aeriană Air Moldova a anunțat că prelungește  sistarea zborurilor până la data de 16 iunie 2023. Pentru prima dată, compania a anunțat sistarea temporară a tuturor zborurilor la începutul lunii mai. Atunci, toți pasagerii care și-au procurat anticipat bilete au fost îndemnați să solicite rambursarea integrală a costului.

În această ordine de idei, reprezentanții autorităților centrale au menționat, în repetate rânduri, despre fraudarea premeditată a companiei.

„În ceea ce privește Air Moldova, așa cum am mai spus și anterior,  această companie a fost fraudată de către grupul Șor, care a colectat bani de la populație chiar nedorind să-și îndeplinească obligațiunile. Cei care au cumpărat bilete trebuie să ceară corespunzător și vor fi compensați, iar cei care au fraudat compania vor plăti pentru asta și vor fi pedepsiți”, a reiterat șeful Executivului, Dorin Recean.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE