Consiliul Audiovizualului a retras licența postului 10 TV la solicitarea acestuia

478
0

Consiliul Audiovizualului (CA) a retras, în ședința de vineri, 19 mai 2023, cu unanimitate de voturi licența postului 10 TV la solicitarea acestuia. Pe 3 mai 2023, PP „Timpul de dimineață”, deținătoarea licenței, a informat CA despre renunțarea la difuzarea postului 10 TV, anunță printr-un comunicat Serviciul comunicare și relații externe al CA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei citate, pe parcursul anului 2022, 10 TV a fost sancționat de trei ori cu amenzi în sumă de 41000 lei pentru nerespectarea Concepției generale.

Ultimul raport de monitorizare, din noiembrie 2022, constata că serviciul media audiovizual de televiziune „10 TV” a difuzat un volum mai mare de programe audiovizuale din România, în detrimentul programelor audiovizuale locale. De asemenea, nu a fost respectat procentul rezervat operelor audiovizuale europeneprogramelor informative și analitice, al celor educaționale și culturale, fapt care a dus la majorarea volumului la categoria „Filme”, unde furnizorul de servicii media audiovizuale a indicat 0%.

CA a mai aplicat sancțiuni sub formă de avertizare publică și o amendă de 5000 lei pentru că 10 TV nu a prezentat declarații privind reflectarea/nereflectarea campaniei electorale la alegerile locale noi din 29 mai 2022 și la alegerile locale noi din 16 octombrie 2022.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE