Contramanifestații la Comrat, Bălți și Orhei. Penalul Șor se opune integrării europene și vrea referendum

485
0

În timp ce zeci de mii de oameni din toate localitățile Republicii Moldova s-au adunat la Chișinău pentru a participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană” pentru a spune „Da!” integrării europene, la Comrat, Bălți și Orhei sunt organizate contramanifestații.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Partidul fugarului penal Ilan Șor, condamnat recent la 15 ani de pușcărie în Republica Moldova, s-a adresat oamenilor în regim online. „Inițiem referendum pentru ca poporul să decidă vectorul extern al Republicii Moldova”, le-a spus condamnatul de pe ecranul televizorului imens instalat.

Acesta a învinuit Occidentul de „toate nenorocirile din țară”.

„De aceea ne-am adunat astăzi pentru a cere referendum. Astăzi, începem procedura juridică privind stabilirea vectorului extern. Oamenii trebuie să decidă asta”, a spus Ilan Șor în intervenția sa live.

Precizăm că tot duminică, 21 mai 2023, la Chișinău s-a desfășurat Adunarea Națională „Moldova Europeană”.  De pe scena din Piața Marii Adunări Naționale națiunii s-a adresat șefa statului, Maia Sandu și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care i-a asigurat pe cetățenii Republicii Moldova că nu sunt singuri în aspirația lor de integrare europeană.

Participanții la Adunare au adoptat o Rezoluție prin care au cerut politicienilor modificarea Constituției pentru a stabili definitiv și ireversibil aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Potrivit datelor poliției, la Adunarea Națională „Moldova Europeană” au participat între 75 000 și 80 000 de persoane. Oamenii legii precizează că nu au fost înregistrate incidente sau cazuri de perturbare a ordinii publice.

Partidul Șor a anunțat că la mitingurile organizate în Orhei, Comrat și Bălți ar fi participat 60.000 de oameni.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE