„Operațiunea off-Șor a intrat în fază finală”, avertizează un fost deputat, care se întreabă cum un condamnat poate cumpăra deputați la „puciok”

1140
0

„Operațiunea Rusia – Moldova – off-Șor a intrat în fază finală”, avertizează fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Alexandr Slusari, care întreabă actuala guvernare dacă acest lucru „chiar nu se vede?”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Ceea ce încă câteva luni în urmă era ascuns și rușinos, acum se face public. Un criminal condamnat, cumpără deschis la „puciok” deputații și conducerea unei așa- zise autonomii”, scrie Slusari în adresarea sa.

Fostul deputat se referă la recenta vizită a celor doi deputați socialiști –  Vasile Bolea și Alexandr Suhodoliskii, în Israel, acolo unde s-au întâlnit cu fugarul penal Ilan Șor.

Revenit în țară, deputatul Bolea, care a fost surprins de jurnaliști la Aeroport, a declarat că a fost „în primul rând, într-un pelerinaj sfânt…” și doar tangențial s-a gândit că ar fi bine să se vadă și cu Ilan Șor, liderul partidului al cărui reprezentant a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia.

Cică au discutat cu fugarul Șor, condamnat la 15 ani de pușcărie de justiția moldovenească, despre „următoarele proiecte și acțiuni care urmează să fie întreprinse în vederea realizării acelor promisiuni și acelui program pe care îl are Evghenia Guțul”. În același timp, Bolea a declarat că nu-și va depune mandatul de deputat așa cum i-au solicitat mai marii din PSRM și că nici la Partidul „Șor” nu aderă. Și nu pentru că  nu ar vrea sau că viziunile formațiunii respective nu se aliniază cu ale dânsului, dar pentru că „viitorul acestui partid trebuie să fie decis de Curtea Constituțională”.

Odată cu Bolea și Suhodoliskii au fost la Șor în Israel cu poclon și președintele Adunării Populare din  UTA Găgăuzia, Dumitru Constantinov, deputatul local Ilia Uzun și activistul Mihail Vlah.

În context, fostul deputat Alexandr Slusari se miră de „impertinența și mândria” cu care vorbesc în fața camerelor aleșii poporului despre această vizită și nu exclude să urmărim, în scurt timp, o „extindere a grupării criminale Șor”.

„Evident că toți agenți infiltrați au primit „otmașka” din centru de comandă și că în scurt timp putem vedea și alți deputați și lideri locali socialiști, care vor migra la gruparea criminală Șor”, consideră Slusari.

„Domnilor guvernanți, căt timp aveți de gând să tolerați sfidarea legislației Republicii Moldova, distrugerea țării de pe intern și pregătirea aproape deschisă a operațiunilor de separatism? Am impresia că mai mult vă luptați cu fermierii – patrioți ai R. Moldova, care nu vor să se falimenteze, își apară drepturile sale economice și cer alinierea la deciziile Uniunii Europene”, a mai menționat fostul deputat.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE