Referendum în UTA Găgăuzia? Reprezentanții „Șor” vor inițierea unui referendum în ziua în care la Chișinău se va desfășura Adunarea „Moldova Europeană” 

622
0

Reprezentanții partidului „Șor”, condus de penalul fugar Ilan Șor, vor inițierea unui referendum în UTA Găgăuzia. Mai mult, se vrea „aprobarea” unei asemenea inițiative chiar în ziua în care, la Chișinău, se va desfășura Marea Adunare Națională „Moldova Europeană”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Duminică, 21 mai, la Comrat va fi organizată o contramanifestație orchestrată de partidul al cărui constituționalitate este examinată la Curtea Constituțională și al cărui lider se ascunde în Israel de justiția moldovenească, care l-a condamnat la 15 ani de pușcărie, fiind găsit vinovat în „furtul miliardului”.

„Toți locuitorii Găgăuziei și nu numai sunt așteptați duminică, 21 mai, ora 11:00, la Comrat, pentru a participa la un miting. La această manifestație, vom decide asupra inițierii unui referendum, la care oamenii vor fi întrebați încotro trebuie să meargă Moldova: să adere la UE, NATO ori alte structuri internaționale sau dorește să rămână neutră, așa cum prevede Constituția”, se arata într-un comunicat emis de partidul cu pricina.

Recent, fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Alexandru Slusari, a avertizat despre  „bomba cu ceas Găgăuzia”, care este „foarte aproape să explodeze”.

Situația legată de UTA Găgăuzia s-a tensionat după ce reprezentanta „Șor”,  Evghenia Guțul, a câștigat detașat, cu peste 52% din sufragii, turul II al alegerilor pentru fotoliul de bașcan al UTA Găgăuzia, care s-a desfășurat duminică, 14 mai. Veridicitatea scrutinului este pusă la îndoială. Procurorii bănuiesc că în listele electorale au fost incluse persoane decedate sau plecate peste hotare, iar altcineva ar fi votat în numele lor. Bănuiala a survenit în contextul cauzei penale privind finanțarea ilegală a campaniei electorale și coruperea alegătorilor.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE