Președinta Parlamentului European va ține un discurs la Adunarea Națională. Circulația rutieră în centrul capitalei va fi sistată

580
0

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va ține un discurs în fața cetățenilor Republicii Moldova, în cadrul Adunării Naționale „Moldova Europeană”, programată pentru duminică, 21 mai. Oficialul european se va adresa națiunii alături de șefa statului, Maia Sandu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Autoritățile au publicat programul acțiunilor planificate pentru ziua de duminică, 21 mai. Participanții sunt așteptați în Piața Marii Adunări Naționale începând cu ora 10.00. La ora 11.00, soprana Valentina Naforniță va interpreta imnul de stat al Republicii Moldova, după care, va răsuna imnul Uniunii Europene în interpretarea  Moldova Youth Orchestra și Corul „Moldova”.

Ulterior, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va ține un discurs în fața cetățenilor. Tot atunci, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va rosti adresarea sa către cetățenii Republicii Moldova.

Maestrul Eugen Doga, de asemenea, va rosti un cuvânt de susținere și va interpreta „Oda Europei”. În continuare, doritorii se vor putea adresa mulțimii.

În intervalul orelor 12.00 – 12.30 este planificat un recital și cuvânt de susținere din partea Moldova Youth Orchestra, Cristofor Aldea-Teodorovici și  Cătălin Josan.

Între orele 12:30 – 13:00 vor răsuna, din nou, adresări către cetățeni.

Adoptarea Rezoluției „Moldova Europeană” este planificată pentru ora 13:00 – 13:10.

În continuare, pe scenă vor evolua artiștii Vali Boghean Band, maestrul Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii”.

Totodată, precizăm că pe parcursul zilei de sâmbătă și duminică circulația transportului rutier în centrul capitalei va fi restricționată. Începând cu ora 08.00 a zilei de sâmbătă, 20 mai, și până la ora 06.00 a zilei de luni, 23 mai,  va fi suspendat parțial traficul rutier pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul PMAN. Circulația transportului auto va fi interzisă în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și str. A. Pușkin.

Astfel, în perioada menționată, transportul public – troleibuzele, autobuzele, microbuzele, care traversează Piața Marii Adunări Naționale, va fi redirecționat pe străzile adiacente.

Troleibuzele de pe rutele  1, 4, 5, 8 și 22 – vor circula pe str. București (tur-retur). Troleibuzele de pe ruta nr. 34: spre Centru – pe str. București, iar spre Trușeni – pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt – str. V. Alecsandri – str. București.

Autobuzele spre sectorul Râșcani al capitalei, de pe rutele nr. 9, 26 și 46: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Bănulescu-Bodoni, M. Kogălniceanu, Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit. Autobuzele de pe ruta nr. 5: de pe str. Bănulescu-Bodoni pe str. Columna, V. Alecsandri, Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Autobuzele spre sectorul Buiucani de pe rutele nr. 9, 11, 46: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin, Alexandru cel Bun, Bănulescu-Bodoni, Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE