CNA desigilează plicurile cu listele electorale. Se caută răposații și emigranții care ar fi votat pentru Guțul

677
0

Procurorii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Procuraturii Anticorupție (PA) anunță că au început procedura de desigilare și examinare a plicurilor cu listele electorale din UTA Găgăuzia. Se fac copii ale acestor liste, iar după încheierea procedurii toate plicurile cu listele sigilate vor fi restituite Curții de Apel Comrat.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Procedura se desfășoară în prezența a trei membri ai CEC UTA Găgăuzia, inclusiv a șefei Comisiei, și a avocatului CEC. De asemenea, CNA a pus la dispoziția membrilor CEC un interpret pentru asigurarea traducerii în limba rusă.

Precizăm că acțiunea de verificare a listelor electorale de către procurori are loc în cadrul dosarului de corupere a alegătorilor și finanțarea ilegală a partidului politic „Șor”, reprezentanta căruia, Evghenia Guțul, a câștigat, recent, alegerile pentru fotoliul de bașcan al regiunii.

Amintim că, la începutul săptămânii curente, procurorii au descins cu percheziții și au ridicat listele alegătorilor de la Judecătoria Comrat, după ce în urma alegerilor pentru bașcanul UTA Găgăuzia, candidata „Șor” a acumulat  peste 52% din sufragii.

Potrivit procurorilor, există bănuiala că în listele electorale cu pricina au fost incluși răposați și emigranți, dar care ar fi „votat” totuși pentru bașcanul din regiune.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE