Dodon se leapădă de Ceban: „Dumnezeu cu el…” și nu exclude că va candida chiar el la fotoliul de primar al capitalei

636
0

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, care recent a revenit la cârma Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM), nu exclude că el însuși se va înscrie la toamnă în cursa pentru fotoliul de primar general al capitalei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„PSRM va avea un candidat socialist pentru alegerile municipale. Cine va fi candidatul? Candidat poate fi oricine care este aici, și eu, și domnul Bătrîncea, și alt candidat din echipa noastră”,  a spus Dodon în cadrul unei conferințe de presă organizate, în fața primăriei Chișinău, alături de deputatul Vlad Bătrîncea și consilierii municipali din partea PSRM.

Dodon a mai considerat că, la toamnă, „bătălia” pentru municipiul Chișinău se va da între PSRM și partidul PAS. „Alți candidați nu au șanse să meargă în turul II”, a spus Dodon.

Cât ține de actualul primar, care, acum trei ani jumătate, a fost ales din rândul socialiștilor, Dodon nici nu vrea să audă.

„Primarul actual a decis să facă alte lucruri, să se înlăture de această echipă care l-a susținut… Dumnezeu cu el. A luat decizia, este problema lui, dar noi vom continua implementarea lucrurilor bune pe care le-am lansat noi în municipiul Chișinău”, a spus Dodon, care a mai considerat că tot ceea ce s-a făcut între timp în capitală, nu este meritul primarului fost socialist, Ion Ceban, ci meritul PSRM.

„Pe parcursul acestei perioade în Chișinău  s-a implementat programul PSRM.  Chiar și domnul Ion Ceban, care mai este primar al municipiului Chișinău și care a fost ales ca primar socialist, a implementat programul PSRM”, a pretins Dodon.

„Îmi pare rău că abia în 2023 am aflat, din spusele domnului primar că tot ce s-a realizat în municipiul Chișinău se datorează exclusiv lui personal și mai mult a declarat că a fost doar încurcat de CMC. Îmi pare rău că debitează cu minciuni și atacuri în adresa echipei care l-a susținut și promovat, că face PR politic pe seama echipei cu care a venit în această clădire”, a adăugat deputatul socialist, Vlad Bătrîncea.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, nu a comentat deocamdată declarațiile foștilor săi colegi din PSRM.

Amintim că Ion Ceban a ajuns în fotoliul de primar al capitalei în urma alegerilor din 2019 la care a participat ca membru al PSRM. Ulterior, la sfârșitul anului 2021, fostul comunist și socialist, Ion Ceban, a anunțat despre crearea propriului său proiect politic – Mișcarea Alternativa Națională.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE