Tinerii specialiști din sfera educației vor beneficia de facilități pentru o perioadă mai lungă de timp

481
0

Perioada în care tinerii specialiști angajați în sistemul educațional vor beneficia de facilități din partea statului va fi extinsă de la trei la cinci ani. Proiectul de  modificare a Codului Educației, care prevede acest lucru, a fost votat, joi, 11 mai, în prima lectură, de 78 de deputați.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit documentului, se va majora și valoarea indemnizațiilor pe care le vor primi tinerii specialiști. Respectiv, absolvenții instituțiilor de învățământ superior vor primi indemnizații în valoare de 200 de mii de lei. Iar în cazul tinerilor care au absolvit instituțiile de învățământ profesional tehnic, indemnizațiile vor crește de la 96 de mii de lei la 160 de mii de lei.

Proiectul mai prevede că tinerii specialiști angajați în instituțiile publice de învățământ din mediul rural și din centrele raionale vor beneficia, pe o perioadă de cinci ani, de compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ și pentru consumul de energie termică și electrică.

Inițiativa legislativă mai conține prevederi care vizează învățământul general, învățământul profesional tehnic, precum și învățământul superior.

Documentul urmează a fi examinat și în lectura a doua în plenul Parlamentului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE