Parlamentul a ratificat acordul de aderare la Programul „Vama” al UE

488
0

Parlamentul a ratificat acordul dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind aderarea țării noastre la Programul „Vama” al UE pentru cooperare în domeniul vamal.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Scopul acordului este consolidarea relațiilor de cooperare între Serviciul Vamal al Republicii Moldova și autoritățile vamale din statele membre ale UE, în contextul angajamentelor de integrare europeană a țării, precum și intensificarea cooperării cu autoritățile vamale din alte țări semnatare. Printre acțiunile de colaborare se numără consolidarea capacității administrative și în domeniul informatic, dezvoltarea și operarea sistemelor electronice europene, implementarea inovațiilor în domeniul politicii vamale. Primele echipamente deja au fost livrate, acestea vor asigura conexiunea dintre sistemele fiscale naționale și cele europene.

„Ratificarea acordului va asigura eficientizarea interacțiunii și coordonării activității autorităților vamale ale Republicii Moldova și Uniunii Europene în cadrul eforturilor comune de securizare a frontierelor și de facilitare a schimburilor comerciale”, se arată în nota informativă la proiectul de lege.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE