Gîlca are interdicția de a părăsi localitatea, iar juristul direcției a fost plasat în arest la domiciliu

471
0

Șefului Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul primăriei Chișinău, Boris Gîlca, are interdicția de a părăsi localitatea. Procuratura Anticorupție a dispus această măsură în privința funcționarului bănuit de abuz de serviciu și delapidarea fondurilor externe destinate refugiaților.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

De asemenea, Procuratura Anticorupție a solicitat aplicarea arestului preventiv în privința juristului Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul primăriei Chișinău. Precizăm că prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 06 mai 2023, juristul a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Încheierea a fost contestată cu apel de către procurorul anticorupție, considerând-o neîntemeiată.

Acțiunile de urmărire penală pe marginea dosarului continuă.

Precizăm că pe 4 mai curent, procurorii au efectuat 24 de percheziții la domiciliile figuranților în dosar și rudelor acestora. Potrivit procurorilor, dosarul pentru abuz de serviciu și delapidarea fondurilor externe destinate refugiaților a fost inițiat în luna februarie curent, în baza informațiilor operative precum că ajutoarele umanitare destinate refugiaților ucraineni ajung în altă parte și că mai multe persoane cu funcții de răspundere, în baza informațiilor eronate incluse în sistem și a semnăturilor false, sustrag obiecte de uz casnic și produse alimentare.

În urma perchezițiilor la domiciliului lui Boris Gîlca, procurorii au găsit mai multe obiecte suspecte, printre care un aspirator de marcă, două cuptoare cu microunde, saltele și veselă.

Ulterior, Boris Gîlca și-a depus cererea de demisie din funcție, însă, primarul Ion Ceban a declarat că nu crede în vinovăția subalternului său și că nu va semna cererea respectivă.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE