Au ademenit două tinere nevoiașe în Germania și le-au impus să se prostitueze. Doi moldoveni și un român –  trimiși după gratii

414
0

Doi soți din Republica Moldova și un cetățean al României au fost condamnați, recent, la 12 ani de pușcărie după ce au fost găsiți vinovați într-un dosar de exploatare sexuală.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Magistrații au dictat sentința în baza faptelor care au avut loc încă în 2017, atunci când cele două tinere au primit oferte de muncă în Germania. Ambele tinere provin din familii nevoiașe și locuiau într-un sat din Cahul, iar una dintre ele avea și un copil de 5 ani la întreținere.

Tânăra mamă a și fost ademenită prima. Aceasta a fost abordată de către doi soți din sat. Femeia, cu vârsta de 65 de ani, era angajată în cadrul unei întreprinderi de stat, într-o funcție care presupunea interacționarea cu populația și, respectiv, știa totul despre familiile aflate în dificultate financiară. Bărbatul, la rândul său, a reușit să obțină încrederea victimei pentru că era, de fapt, prieten al unei persoane din anturajul familiei.

Victima primise oferta de muncă în Germania, unde urma să lucreze în calitate de chelneriță cu un salariu lunar minim de 400 – 500 de euro. Sosită acolo, însă, tânăra s-a pomenit într-un bordel, unde a fost constrânsă să presteze și servicii sexuale, după ora nouă seara, când termina munca la tejghea.

La scurt timp, a sosit și a doua victimă din Cahul, consăteanca ei, care și ea era în stare financiară precară. Peste o lună, victimele au reușit să revină în Moldova, iar una dintre ele a și depus plângere la autorități împotriva celor trei persoane, care le-au organizat exploatarea sexuală.

Chiar dacă ulterior cele două tinere au fost intimidate și amenințate să depună mărturii mincinoase, procurorii și judecătorii au stabilit persoanele implicate, iar cei trei  inculpați mai sunt învinuiți de „influențarea tinerelor pentru a depune declarații mincinoase”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE