„Cine este Manacov?” Chișinăul nu ia în serios pretinsele „solicitări” mediatizate la Moscova cu privire la creșterea numărului de pacificatori în Transnistria

701
0

Chișinăul nu ia în serios pretinsele solicitări ale așa-zisului reprezentant al Transnistriei la Moscova, Leonid Manakov, al cărui statut nu este clar, în legătură cu necesitatea majorării numărului de pacificatori ruși în stânga Nistrului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„În primul rând trebuie clarificată întrebarea referitor la statutul așa-numitei reprezentanțe din numele căreia se prezintă dl Manacov. De mai bine de patru ani Chișinăul așteaptă asemenea clarificări. În al doilea rând, referitor la mecanismul de pacificare se pot expune părțile semnatare ale Acordului din 21 iulie 1992 și nicidecum persoane ce nu au nicio atribuție cu acest mecanism”, a precizat  Mariana Sarî, purtătoarea de cuvânt a Biroului Politici de Reintegrare, pentru Gazeta de Chișinău.

Precizăm că, în dimineața zilei de luni, 8 mai, într-un interviu pentru „RIA Novosti”, așa-zisul reprezentant al pretinsei RMN, Leonid Manakov, a declarat că Transnistria „roagă Rusia să sporească numărul pacificatorilor” săi în regiune.

„Pacificatorii reprezintă principalul factor de securitate pe Nistru și principalul obstacol pentru capetele în flăcări, care sunt suficiente atât la Chișinău, cât și la Kiev. Atât timp cât este valabilă misiunea de pacificare a Rusiei, Republica Moldova nu poate aplica niciun plan de natură militară împotriva Transnistriei”, a declarat Manakov.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE