Trei poduri peste râul Prut vor fi modernizate. Acordurile de rigoare moldo-române – aprobate la Guvern

435
0

Republica  Moldova  va  avea  acces la rețeaua transeuropeană de transport, în condiții sporite de siguranță.   Guvernul a decis aprobarea în cadrul ședinței de miercuri, 3 mai, a acordurilor bilaterale moldo-române, care prevăd reconstruirea și reabilitarea podurilor transfrontaliere peste râul Prut.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Modernizarea podurilor va fluidiza traficul între cele două state, va facilita comerțul pe piața internă și cea internațională, precum și va oferi beneficii concrete pentru sporirea conectivității țării noastre între țările Uniunii Europene și estul Europei.

Respectiv, în timpul apropiat va fi semnat Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localitățile Leuşeni din Republica Moldova și Albiţa din România, Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localitățile Cahul  din Republica Moldova și  Oancea din România și Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localitățile Sculeni din Republica Moldova și Sculeni din România.

Lucrările de reparație a celor trei poduri transfrontaliere vor fi finanțate de Guvernul României până la finele anului 2027 și sunt parte a Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”.

„Semnarea Acordurilor va permite construcția și modernizarea podurilor de frontieră, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării regionale și va impulsiona creșterea economică a țării, dar și a regiunilor din apropiere, prin susținerea necesităților cetățenilor pentru mobilitate și facilitarea comerțului pe piețele interne și internaționale”, susține ministra Lilia Dabija.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE