Tauber a mințit? Și-a cumpărat bilet spre Israel cu doar o zi înainte de reținere. Deputata „Șor” a fost plasată în arest la domiciliu

532
0

Deputata fracțiunii „Șor”, Marina Tauber, a fost plasată în arest la domiciliu pentru următoarele 20 de zile. Decizia a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, cu sediul Ciocana, în seara zilei de marți, 2 mai.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Procurorii au argumentat că în perioada aflării sale în arest la domiciliu până în ianuarie curent și, ulterior, sub eliberare provizorie de sub control judiciar, Marina Tauber a încălcat în repetate rânduri restricțiile impuse. Drept urmare, având în vedere că dosarul penal în care figurează Tauber este practic gata pentru a fi transmis în instanță, procurorii s-au temut că aceasta ar putea să se eschiveze. Cu atât mai mult că biletele spre Israel nu au fost procurate din timp, așa cum argumenta însăși Tauber, ci doar cu o zi înainte de reținere, adică duminică – la două zile după ce avocații învinuitei au fost informați că intenționează să ceară arestul preventiv pe numele Marinei Tauber.

„Cu trei zile mai devreme, avocații au fost anunțați despre faptul că procurorii consideră necesară schimbarea măsurii în arest preventiv. Zborul era planificat pentru luni, iar biletele au fost procurate duminică, la două zile după ce avocații au fost anunțați. Din această cauză procurorii au considerat necesară reținerea”, a explicat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin.

La rândul lor, procurorii care instrumentează cazul au specificat că dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului „Șor” este la etapa finală și urmează să fie transmis în instanță pentru examinarea în fond. Totodată, procurorii au argumentat că, începând cu luna noiembrie anul trecut, când a fost eliberată de după gratii, și până în prezent, Marina Tauber a încălcat toate restricțiile impuse în contextul măsurilor preventive aplicate în privința ei.

Mai exact, deși nu avea dreptul să comunice la telefon, aceasta a utilizat aparate și aplicații speciale și a comunicat cu alți învinuiți în cadrul dosarului, a coordonat organizarea protestelor din Chișinău, transportarea și remunerarea așa-zișilor protestatari.

La rândul său, Marina Tauber consideră că decizia instanței de a o plasa în arest la domiciliu este o „comandă a celor de la guvernare” pentru a o „ține departe de procesele politice”.

„Din nou, au făcut totul pentru a mă împiedica să mă implic în alegerile din Găgăuzia, să particip la protestul din 7 mai, la manifestația din 21 mai și, în general, să fiu inactivă politic și să nu pot spune adevărul”, a comentat Tauber.

Deputata fără imunitate a fost reținută luni, 1 mai, de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Femeia a fost încătușată înainte de a se îmbarca în avionul care urma să zboare spre Israel, acolo unde se ascunde șeful său de partid, Ilan Șor, condamnat recent la 15 ani de pușcărie în R. Moldova și demis din funcția de deputat.

Reamintim că deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, a rămas fără imunitate parlamentară pe 21 iulie anul trecut. Aceasta este cercetată penal pentru falsificarea raportului de gestiune financiară a formațiunii pe care o reprezintă, iar cauza a fost conexată la un alt dosar penal ce vizează finanțarea ilegală a Partidului „Șor”.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE