AAC îndeamnă pasagerii Air Moldova, care au rămas la sol, să ceară rambursarea costurilor la bilete

796
0

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) îndeamnă pasagerii Air Moldova, care au rămas la sol și nu au zburat la destinație, să ceară rambursarea costului biletelor. Iar în cazul în care întâmpină dificultăți sau li se refuză rambursarea costului biletelor de avion, să solicite asistența AAC.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Se întâmplă după ce operatorul Air Moldova a anunțat despre anularea tuturor zborurilor începând cu ziua de marți, 2 mai. Totodată, Compania aeriană a comunicat că a depus în instanță cererea de aprobare a restructurării accelerate a companiei „care este un plan de acțiuni, ce are drept scop evitarea falimentului companiei aeriene, soluționarea problemelor existente și acceptarea investițiilor”.

Respectiv, până la pronunțarea deciziei instanței, compania nu va opera niciun zbor și sistează vânzarea biletelor.

Mai precizăm că săptămâna trecută, în urma unui control inopinat, AAC a constatat că operatorul aerian Air Moldova a admis mai multe încălcări privind rambursarea mijloacelor bănești în contextul zborurilor anulate anterior. În consecință, Compania a fost sancționată „pentru utilizarea de practici comerciale înșelătoare” și a fost obligată să ramburseze în termen de șapte zile întregul cost al biletelor tuturor pasagerilor solicitanți, afectați de anularea zborurilor în perioada 21-25 aprilie 2023 – până la data limită de 2 mai 2023, adică ziua în care Air Moldova a decis să nu mai opereze zboruri.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE