Moscova ripostează. Mai mulți oficiali moldoveni nu au dreptul să intre în Rusia. Popescu: „O poziție ostilă față de țara noastră” 

794
0

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat, în această dimineață, la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse. Diplomatului i s-a înaintat „o notă de protest” în legătură cu „acțiunile neprietenești ale Chișinăului față de Rusia”, se arată într-un comunicat al ministerului rus de Externe.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată, ambasadorul R. Moldova la Kremlin a fost informat despre faptul că un angajat al misiunii noastre diplomatice la Moscova a fost declarat „persona non grata” ca măsură de răspuns la decizia autorităților moldovenești din 19 aprilie, când un diplomat rus a fost somat să plece din Moldova după ce a manifestat un „comportament necorespunzător” la Aeroportul Internațional Chișinău în contextul în care președintele Tatarstanului, Rustam Minnihanov, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova.

La rândul său, ambasadorul Chișinăului la Moscova, Lilian Darii, a comentat pentru presa rusă că vizita sa la ministerul de Externe a fost una de rutină.

„Uneori, trebuie să fie abordate anumite chestiuni. Iată astăzi este una dintre aceste zile. A fost o discuție constructivă. Avansăm spre pace și bunătate”, a comentat Darii pentru presa rusă.

Totodată, în comunicatul ministerului rus de Externe se menționează că diplomatul moldovean a fost informat cu privire la decizia autorităților ruse de a interzice intrarea mai multor oficiali din Republica Moldova pe teritoriul Federației Ruse drept răspuns la „declarațiile sistematice anti-ruse și aderarea Chișinăului la lista de sancțiuni ale Uniunii Europene” subiecții cărora sunt cetățeni ai Federației Ruse.

Încă o „poziție ostilă” față de Republica Moldova, a comentat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Nicu Popescu.

„Evident, am menționat de mai multe ori că timp de foarte mulți ani, efectiv de până la independența țării noastre, Federația Rusă a recurs la atitudini ostile față de Republica Moldova, față de cetățenii noștri, față de economia noastră, față de independența noastră, prin sprijinirea separatismului,  prin sprijinirea și menținerea prezenței militare ilegale pe teritoriul țării noastre, prin introducerea embargourilor asupra producției din Republica Moldova asupra vinurilor, legumelor, asupra fructelor noastre. Și iată că în acest context, Federația Rusă continuă aceste măsuri ostile care afectează negativ cetățenii Republicii Moldova”, a comentat șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE