MAEIE „regretă” ultima decizie a Moscovei în raport cu R. Moldova și reiterează că nu se admite „imixtiunea în afacerile interne” ale țării noastre  

592
0

 Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a luat act de deciziile autorităților ruse de a declara persona non grata un diplomat al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, precum și de a aplica interdicția de intrare în Federația Rusă pentru unii oficiali ai Republicii Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„MAEIE își exprimă regretul față de aceste decizii și reiterează faptul că autoritățile Republicii Moldova întreprind toate măsurile necesare în vederea prevenirii tentativelor de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova” – a declarat consilierul pe comunicare al ministrului de Externe, Igor Zaharov.

Decizia Moscovei i-a fost adusă la cunoștință ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, care a fost convocat, în această dimineață, la Ministerul Afacerilor Externe al Rusei. Diplomatului i s-a înaintat „o notă de protest” în legătură cu „acțiunile neprietenești ale Chișinăului față de Rusia”.

Totodată, ambasadorul R.Moldova la Kremlin a fost informat despre faptul că un angajat al misiunii noastre diplomatice la Moscova a fost declarat „persona non grata”, iar mai mulți oficiali moldoveni au interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse.

Potrivit presei ruse, diplomatul care urmează să fie expulzat din Rusia este consulul țării noastre la Moscova, iar ministra de Interne, Ana Revenco, deputații PAS – Lilian Carp, Olesea Stamate și Oazu Nantoi nu mai au voie să intre pe teritoriul Federației Ruse.

Reacția Moscovei vine ca măsură de răspuns la decizia autorităților moldovenești din 19 aprilie, când un diplomat rus a fost somat să plece din R. Moldova după ce a manifestat un „comportament necorespunzător” la Aeroportul Internațional Chișinău în contextul în care președintele Tatarstanului, Rustam Minnihanov, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE