Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat RTR Moldova pentru difuzarea știrilor ce induc în eroare opinia publică 

404
0

Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a dat câștig de cauză, CA, în cazul unei decizii din 16 mai 2022, prin care RTR Moldova a fost amendat cu 13.000 de lei pentru difuzarea, în orele de maximă audiență, a știrilor ce induc în eroare opinia publică și admit speculații referitor la anumite aspecte lingvistice.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

RTR Moldova, în subiectul referitor la promulgarea legii ce interzice răspândirea pe teritoriul Republicii Moldova a simbolurilor asociate agresiunii militare ruse, a admis informarea cu rea intenție.

Astfel, în programul informativ din 20 aprilie 2022, „Новое утро”, moderatorul și-a exprimat propriile opinii eronate precum că s-ar interzice de fapt comemorarea în ziua de 9 mai a celor căzuți în război și ar putea fi suprimat dreptul de a vorbi în limba rusă.

Decizia de monitorizare a fost dispusă din oficiu. Totodată, CA a recepționat sesizările AO „Centrul pentru Jurnalism Independent” și „WatchDog.MD” ce invocau aceleași încălcări.

Astfel, prima instanță a respins la data de 03 aprilie 2023, drept neîntemeiată, cererea înaintată de SRL „TV-Comunicații Grup”, fondatoarea serviciului media audiovizual „RTR Moldova”, prin care solicita anularea amenzii.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE