Au ajutat mai mulți ucraineni să treacă ilegal în Moldova. Cereau 3 000 de dolari per persoană. Cinci moldoveni – pe mâna poliției

1088
0

 Cinci bărbați din Briceni au fost reținuți pentru facilitarea intrării ilegale în Republica Moldova a bărbaților din Ucraina. Cei care doreau să fugă din țara cuprinsă de război, trebuiau să le achite „afaceriștilor” moldoveni câte  3 000 de dolari americani de căciulă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cei cinci au fost reținuți de ofițerii SIS, de comun cu procurorii PCCOCS și cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Direcției Regionale Nord.

Persoanele reținute au vârste cuprinse între 30 și 60 de ani, liderul acestora fiind și angajatorul lor într-o întreprindere din domeniul agricol. Aceștia fac parte dintr-un grup criminal organizat transfrontalier și au fost reținuți după ce au transportat doi bărbați ucraineni în Chișinău, care urmau să tranziteze Republica Moldova spre Uniunea Europeană și care le-au achitat serviciile ilegale prin criptomonedă -echivalentul a circa 3 000 dolari SUA pentru fiecare persoană.

Reținerea celor cinci persoane a avut loc în data de 3 aprilie 2023, în cadrul perchezițiilor fiind ridicate dispozitive de comunicare – telefoane mobile și stații radio. După audieri, acestora le-au fost prezentate învinuirile pentru organizarea migrației ilegale și depuse demersuri pentru aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile. Investigațiile continuă.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE