„Leneșii și trândăvii” nu mai trebuie să trăiască din asistența socială. Ministrul Buzu are trei săptămâni la dispoziție ca să facă regulă

649
0

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, are trei săptămâni la dispoziție pentru a face o analiză detaliată a utilizării Fondului pentru vulnerabilitate energetică. Indicațiile au fost date de premierul Dorin Recean, în cadrul ședinței Guvernului din 29 martie, 2023.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit lui Recean, în cadrul vizitelor sale în teritorii, ar fi înțeles că nu toți cei care beneficiază de ajutor social din partea statului ar merita acest lucru.

„Avem oameni care nu trebuie să primească asistență din partea statului, care în continuare o primesc și au primit-o pe parcursul anului. Eu merg în teritoriu și toată lumea se jeluiește că sunt oameni care nu au nicio motivație să meargă la serviciu. De ce? Pentru că noi la o parte din leneșii și trândăvii din societate… ei cât sunt acolo, în loc să muncească stau pe asistență socială”, a menționat Recean.

Recean a cerut o analiză amplă a utilizării Fondului de vulnerabilitate în cel mult trei săptămâni. După asta, ministerul de profil va mai avea alte două săptămâni la dispoziție pentru a „elimina aceste probleme din sistem”.

Fondul de vulnerabilitate energetică a fost creat pentru asigurarea compensării parțiale a facturilor pentru consumul de resurse energetice. Compensațiile au fost acordate în funcție de gradul de vulnerabilitate energetică a consumatorilor solicitanți, după introducerea datelor cu privire la venit în sistem.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE