Guvernul Republicii Moldova cere sprijinul marilor companii IT în lupta împotriva dezinformării

348
0

Guvernul Republicii Moldova cere sprijinul marilor companii IT în lupta împotriva dezinformării. Anunțul a fost făcut de către șeful Cabinetului de Miniștri, Dorin Recean, în cadrul ședinței de miercuri, 29 martie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„De la invazia brutală a Federației Ruse împotriva Ucrainei, Republica Moldova, împreună cu multe alte țări, se află în epicentrul unui război informațional. Împreună cu mai mulți șefi de guverne ale statelor din vecinătate, am adresat o scrisoare deschisă către marile companii din domeniul IT pentru a le cere sprijinul în lupta împotriva dezinformării. Manipularea și interferența informațională străină ne subminează pacea și stabilitatea, afectează democrația și parcursul nostru de aderare la Uniunea Europeană”, a menționat premierul Recean.

Scrisoarea a fost semnată, de asemenea, de către premierii Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Slovaciei și Ucrainei.

În scrisoarea deschisă, adresată marilor companii IT, se atrage atenția asupra faptului că platformele de socializare și canalele din diferite sisteme de comunicare au devenit, în ultima perioadă, o „platformă de război virtual”.

„Vedem cum foarte multe narațiuni, inclusiv narațiuni false, sunt promovate, sunt foarte mult utilizate, pentru ca să destabilizeze societatea, să destabilizeze anumite segmente ale societății și noi vedem cum ele intră în competiție cu mass-media normală care respectă un cod deontologic, un cod de etică și morală și mai vedem cum aceste informații încearcă să manipuleze”, a menționat Recean în cadrul ședinței Guvernului.

În context, semnatarii scrisorii deschise au cerut mai multă implicare în ceea ce privește combaterea dezinformării prin intermediul platformelor de socializare.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE