Cetățenii Republicii Moldova care dispun de semnătură electronică pot beneficia de 𝟏𝟗 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐝in domeniul 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐢𝐯𝐢𝐥ă în regim online

501
0

Începând de azi, 23 martie 2023, Agenția Servicii Publice (ASP) lansează în regim de pilotare prestarea a 19 servicii din domeniul stare civilă prin noua platformă de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE), elaborată în conlucrare cu Agenția de Guvernare Electronică.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pentru a solicita online serviciile de stare civilă, prin intermediul noii platforme, beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică.

Încurajăm cetățenii Republicii Moldova să obțină o semnătură digitală.

Serviciile de stare civilă pot fi accesate online, prin intermediul portalului serviciilor publice:  https://servicii.gov.md/ro  de pe orice calculator sau dispozitiv mobil conectat la Internet, fără a fi nevoie să vă deplasați la subdiziunile teritoriale ale ASP.

În prezent, documentele de stare civilă comandate online pot fi obţinute de către beneficiar doar pe purtător de hârtie.

Actele  pot fi ridicate la sediul unui centru multifunctional, pe care l-ați selectat atunci când ați plasat comanda, ori le puteți primi direct la adresa indicată, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery.

Serviciile de stare civilă, comandate online, se furnizează contra plată şi se achită prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE