Drumuri blocate și minori însoțiți la poliție. Unii protestatari au venit să „ceară drepturi” înarmați cu cuțite

581
0

Protestul din centrul capitalei a paralizat circulația transportului rutier. Poliția avertizează șoferii că bulevardul Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Maria Cebotari și Sfatul Țării, este închis.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

De la începutul acțiunii de protest de joi, 16 martie,  24 de participanți  au fost conduși la inspectorat pentru identificare. Oamenii legii au stabilit că una dintre aceste persoane se afla în căutare, iar un bărbat de 37 de ani avea un cuțit la el. Și mai grav este că între cei reținuți s-au regăsit 15 minori neînsoțiți.

De asemenea, oamenii legii au fost alertați de locatarii unor blocuri că unii protestatari  „își satisfac necesitățile fiziologice în curțile blocurilor și stațiile de așteptare a transportului public”.

Poliția a solicitat în repetate rânduri participanților la protest și organizatorilor acestuia să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE