„Grija” de care nu scăpăm cu una, cu două

549
0

Din declarația viceministrului de externe al Federației Ruse, Alexandr Grușco, din 14 martie, deducem că Moscova stă mereu la straja securității noastre teritoriale și, pentru nimic în lume, nu ar permite nimănui să ne ocupe înaintea ei. Pentru că este mai aproape de noi comparativ cu SUA, bunăoară, ea are dreptul să ne iubească în continuare și să nu ne scape din îmbrățișarea-i frățească, fie chiar și nu atât de srânsă, de când are loc războiul declanșat de Putin în Ucraina.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pentru că nu are posibilitatea de a ne dicta ce trebuie să facem, cum să ne comportăm, cum să ne închinăm la primul semn de preântâmpinare, Moscova se îngrijorează, deocamdată, de situația din R. Moldova. Pentru ca grija ei să nu pară total lipsită de temei, Moscova trimite agenți, care racolează sportivi certați cu spiritul patriotic și foști pușcăriași, gata să se vândă pentru sume frumușele bune pentru timpuri grele. Dacă există o reacție din partea Statelor Unite și a aliaților săi, Moscova spune că se încearcă „intensificarea rivalității geopolitice cu Rusia”.

Pentru că Rusia se termină, vorba lui VVP, acolo unde vrea Rusia, ea are dreptul, bine că nu și totala putere, de a-și apăra granițele sale cât mai departe de… granițele sale. Pentru ruși, chiar și din motive geografice, „suntem cheie pentru interesele de securitate ale Federației Ruse”.

Și pentru că interesele de securitate ale rușilor sunt deosebit de importante, ar trebui să înțelegem că dacă nu-i opreau ucrainenii pe ruși, aceștia ar fi fost demult  în Transnistria. De la Tiraspol, bineînțeles, ar fi putut înainta mai departe pentru a lupta cu „abordarea neocolonială” a statelor occidentale. „Să nu-și închipuie țările din Vest că numai ele au dreptul să facă ce vor să facă!”.

Citind această declarație a lui Alexandr Glușco, orice om înzestrat cu rațiune își dă seama că Republica Moldova este amenințată, la fel și parcursul ei european. Învinuirile la adresa moldovenilor ar putea curge gârlă, fiind similare celor aduse ucrainenilor. După asta, alta poate fi năpasta.

Tare aș mai vrea să nu am dreptate!

 

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE