Peste 2,5 milioane de lei și 50 000 de euro, ridicați în percheziții în dosarul Finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”

472
0

Azi, 9 martie 2023, Procuratura Anticorupție în comun cu Centrul Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informație și Securitate (SIS) au efectuat mai multe percheziții în dosarul de Finanțare ilegală a Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Perchezițiile s-au desfășurat în automobilele așa-numiților „curieri” ai partidului, responsabili de recepționarea și transportarea banilor ilegali, către președinții și vicepreședinții de oficii teritoriale, care la rândul lor urmau să achite transportul și să remunereze persoanele care vin la protestele organizate de partid.

În timpul perchezițiilor, trei persoane au fost reținute. În automobilele lor s-au depistat mai multe sume de bani repartizate în pungi și în plicuri cu valută națională și străină în proporții deosebit de mari, de peste 50. 000 de euro și de peste 2,5 milioane de lei, dar și listele cu datele de contact ale persoanelor care trebuiau să primească banii respectivi.

Subliniem că una dintre persoanele implicate în recepționarea și transportarea banilor, față de care Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) la data 20 februarie 2023 a aplicat măsura preventivă alternativă arestului (eliberarea provizorie sub control judiciar), a fost repetat antrenată în activitatea de recepționare și transportare a banilor.

Reiterăm că urmărirea penală în cauza respectivă se află la etapa de încheiere și expediere a cauzei penale, în privința unor persoane, în instanța de judecată.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE