Recean: „Avem foarte mult de lucru”. Guvernul a aprobat Planul Național de dezvoltare pentru anii 2023-2025

461
0

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de marți, 28 februarie, Planul Național de dezvoltare pentru anii 2023-2025.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Printre obiectivele incluse în Planul național de dezvoltare se numără îmbunătățirea condițiilor de trai, crearea unui sistem de protecție socială solid și incluziv, asigurarea unei guvernări eficiente, incluzive și transparente, precum și edificarea unui sistem de justiție echitabil, incoruptibil și eficient. În total, Planul cuprinde zece obiective generale și etapele necesare pentru realizarea acestora.

„Am făcut aici o selecție. Este vorba despre 480 de km de drum public național, reabilitarea a trei poduri rutiere la frontieră, peste Prut și unul peste Nistru. Anual, sunt câte 30 de proiecte din mediul rural pentru diversificarea activității economice. De asemenea, vom construi cinci platforme industriale multifuncționale, vom avea 250 de proiecte de dezvoltare în comunitățile rurale pentru 60 de grupuri de acțiune locală. Este doar o selecție a ceea ce este de făcut pentru următorii trei ani. Avem foarte mult de lucru”, a menționat premierul Dorin Recean.

Printre obiectivele stabilite în Plan se mai numără eficientizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiile Chișinău și Bălți, asigurarea a 500 de locuințe sociale pentru 1500 de beneficiari și aziluri de bătrâni pentru 1000 de persoane. De asemenea, se planifică dezvoltarea infrastructurii de management al deșeurilor în mai multe raioane ale țării și dotarea terenurilor agricole cu sisteme de irigare.

Tot marți, a fost aprobat Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023, care a fost elaborat în baza Planului național de dezvoltare.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE