Procurorii și ofițerii de urmărire penală au desființat un grup infracțional, creat în 2022, care vindea droguri

423
0

Procurorii PCCOCS în colaborare cu ofițerii de urmărire penală din cadrul DGUP al MAI au destructurat un grup infracțional, după o captură de trei kilograme de droguri de tip marijuana, estimată pe piața neagră la circa 650.000 de lei, anunță  printr-un comunicat Procuratura Generală. Oamenii legii au stabilit că, pe parcursul lui 2022, grupul infracțional a pus în circulație peste 10 kg de marijuana de calitate superioară.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Învinuiții sunt din Chișinău și au vârste cuprinse între 21 și 28 de ani. Aceștia au fost reținuți la începutul lunii februarie, în momentul în care livrau drogurile comandate de clienți în ascunzișurile despre care urmau să-i pună la curent.

Schema prin care învinuiții puneau drogurile în vânzare a fost creată în 2022. Aceștia au primit comenzi prin aplicații de comunicare criptată, după care doi dintre ei au creat un magazin online și au închiriat în Chișinău un apartament pentru desfășurarea activității infracționale. Celorlalți doi le revenea rolul aprovizionării grupului cu droguri.

Urmare a perchezițiilor, au fost ridicate cele trei kilograme de droguri, inclusiv dispozitive de comunicare și pliculețe autosigilante pentru depozitarea drogurilor, mijloace financiare care ar fi fost obținute din vânzarea drogurilor, precum și cartele bancare pentru desfășurarea activității infracționale.

Ulterior reținerii acestora, la solicitarea procurorilor PCCOCS, în privința a doi învinuiți cu rol de administrare a activității magazinului a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile; ceilalți doi, cu rol de curieri, își recunosc vinovăția și sunt cercetați în libertate.

Investigațiile continuă în perspectiva tragerii la răspundere a complicilor, timp în care cei vizați în dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE