Ex-consilierul şefului de Birou al Preşedintelui Ucrainei, Oleksiy Arestovici, după mesajul lui Putin către națiunea rusă: „Poporul rus nu iartă regii războaielor pierdute”

1230
0

Fostul consilier Oleksiy Arestovici este de părerea că mesajul lui Putin de azi este ultimul. „Calitatea unui lider este determinată de capacitatea sa de a oferi răspunsuri reale,valabile pentru provocările existente. Iar condiția pentru răspunsuri eficiente constă în capacitatea de a da aprecieri corecte, pentru început, de a recunoaște realitatea așa cum este”, motivează acesta.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Arestovici spune că „Putin, în mesajul său către Adunarea Federală din parlamentul rus de azi, a conturat o imagine mitologică a lumii care nu rezolvă problema cu care se confruntă cu adevărat Federația Rusă la un an de la începutul războiului.

Nici măcar problema motivației nu se rezolvă, pentru că prezența „…căsătoriilor gay” în Occident nu este un motiv serios pentru a te ridica din tranșee în fața mitralierelor ucrainene.

Mesajul, conceput ca un impact asupra opiniei publice, va arăta clar părții gânditoare a Federației Ruse (și părții negânditoare – la nivelul unui mesaj emoțional) că Putin nu poate oferi nicio soluție nouă, într-o situaţie radical schimbată.

Pierderea capacității de a răspunde cu adevărat este egală cu pierderea conducerii.

Încă un pas al lui Putin către mormântul său politic.

Nu mai are soluții, nu doar în sens politic, ci și civilizațional.

O încercare de a juca pe conservatorism a eșuat, pentru că adevăratul conservatorism este o poziție foarte apreciată, care exclude lupta pentru perii de toaletă aurite în următorul palat, iar un astfel de „mesaj” nu va funcționa nici pentru conservatorii occidentali, nici pentru cei estici.

În Federația Rusă, un mormânt politic înseamnă aproape întotdeauna unul fizic.

Oamenii Federației Ruse nu-i iartă pe regii războaielor pierdute.

Războiul pierdut nu este atât de teribil pentru elite, ca o conducere groaznic de inadecvată, care nu va putea menține Sistemul”.

Oleksiy Arestovici încheie mesajul său prin a-și lua rămas bun de la VVP:

„Mai exact, adio. Cred că acesta a fost ultimul tău mesaj către națiunea rusă”.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE