20 de ambulanțe noi către echipele de asistență medicală urgentă din țară

436
0

Ambulanțele performante sunt oferite de către Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) cu suportul financiar al Guvernului SUA ce face parte din răspunsul organizației la situația umanitară legată de criza refugiaților. Ambulanțele vor asigura accesul la servicii de medicină urgentă pentru pacienții aflați în condiții critice. Valoarea donației este de 900.000 dolari SUA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Mașinile au fost transmise astăzi de către echipa UNFPA Moldova, împreună cu Nigina Abaszada, Reprezentanta Rezidentă și echipa Ambasadei SUA la Chișinău, împreună cu  E.S. Kent D Logsdon, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii. Cu ajutorul acestor ambulanțe va fi acordată asistență medicală de urgență atât localnicilor din zonele rurale, cât și persoanelor refugiate.

Potrivit UNFPA, acest lot de ambulanțe se înscrie în eforturile continue din ultimul an de a sprijini sistemul național de sănătate să facă față presiunii sporite în contextul crizei refugiaților, oferind asistență medicală de calitate populației locale și persoanelor refugiate din Ucraina.

„Aceste ambulanțe pe care le donăm astăzi vor spori mobilitatea personalului medical și vor oferi asistență medicală urgentă tuturor persoanelor aflate în situații de risc. Totodată, având în vedere că foarte multe solicitări din partea persoanelor refugiate sunt legate de nevoi obstetricale și ginecologice, aceste ambulanțe sporesc accesul la servicii de sănătate reproductivă, care salvează vieți”, a spus Nigina Abaszada, Reprezentanta Rezidentă UNFPA Moldova.

„Statele Unite ale Americii sunt mândre să colaboreze cu Republica Moldova și UNFPA pentru a sprijini refugiații și a ajuta poporul Republicii Moldova să construiască un viitor democratic, prosper și sigur”,  a menționat E.S. Kent D Logsdon, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău.

Menționăm că 19 ambulanțe sunt destinate punctelor de asistență medicală urgentă – PAMU Olănești, Volintiri, Copanca, Tocuz, Valea Perjei, Tvardița, Copceac, Cișmichioi, Cotiujenii Mari, Călărășeuca, Sudarca, Vadul lui Vodă, Molovata, Pripiceni-Răzeși, Vărăncău, Călinești, Costești, Larga, Slobozia Mare.

De asemenea, o ambulanță va primi substația de asistență medicală urgentă (SAMU) Dubăsari.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE