Ce spun ex-miniștrii Cabinetului care tocmai a picat: „Natalia Gavrilița, mulțumesc!”

515
0

După anunțarea demisiei Cabinetului de miniștri în frunte cu Natalia Gavrilița, unii foști șefi de ministere au venit cu o reacție.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, criticat adesea pentru deciziile adoptate pe dimensiunea sferei sale de responsabilitate, i-a mulțumit Nataliei Gavrilița și s-a arătat încrezător că anume în această perioadă țara și-a câștigat viitorul.

„Natalia Gavrilița, mulțumesc! Într-un an și jumătate am văzut de toate, le-am trăit pe toate și le-am depășit pe toate. Sunt sigur că țara și-a recâștigat viitorul tocmai în această perioadă. Crizele ne-au făcut mai puternici și mai determinați să luptăm pentru viitorul nostru european!”, a scris Andrei Spânu.

„Mulțumesc din suflet, dragă Natalia”, a scris pe pagina sa de socializare fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, la câteva minute după anunțul făcut de Natalia Gavrilița.

„Mulțumesc din suflet dragă Natalia, pentru onoarea de a face echipă și a lucra împreună pentru obiectivul nostru comun – de a aduce țara noastră în Uniunea Europeană! Privim în viitor cu aceeași speranță și încredere ca în fotografia aceasta când R. Moldova a devenit țară candidată pentru aderare la UE”, a scris Popescu.

Fostul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco a menționat, în comentariul său, că Natalia Gavrilița a fost prim-ministru al Guvernului în cea mai complicată perioadă de la independență încoace.

„Cu toate acestea, din punctul meu de vedere, Guvernul a făcut față provocărilor majore, a pornit mai multe reforme, inclusiv sistemice, a fost constituit din oameni integri și a guvernat în mod democratic. Și, desigur, Guvernul Nataliei Gavrilița este Executivul pe timpul căruia Republica Moldova a obținut statut de țară-candidat la integrare în Uniunea Europeană. Îi mulțumesc Nataliei pentru efortul extraordinar pe care l-a făcut și îi doresc mult succes. Sunt mândru că am făcut parte din echipa Guvernului Natalia Gavrilița”, a scris Litvinenco.

Amintim că, vineri, 10 februarie, Natalia Gavrilița a anunțat că renunță la funcția de șef al Guvernului, iar președinta Maia Sandu a luat act de demisia Guvernului.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE