Lavrov amenință, din nou, Republica Moldova, căreia îi rezervă rolul „următoarei Ucraine”. Cum răspunde MAEIE 

486
0

Șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, amenință din nou, Republica Moldova. În ultimul său interviu acordat presei ruse, acesta a considerat că „Occidentul vede Moldova în rolul următoarei Ucraine”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Acesta a fost răspunsul lui Lavrov la întrebarea care țară din jurul Rusiei „ar putea parcurge drumul Ucrainei”. Iar responsabilitatea i-ar reveni, în opinia ministrului rus de Externe, șefei statului, Maia Sandu.

„Întâi de toate, pentru că au reușit să plaseze în fruntea țării, prin metode destul de specifice și nici pe departe libere și democratice, un președinte care din răsputeri tinde spre NATO. Ea are cetățenia românească, este gata pentru unirea cu România și, în general, este gata practic pentru orice”, a declarat Lavrov pentru presa rusă.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a reacționat și a respins categoric declarațiile șefului diplomației ruse care „nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse”.

„Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru. Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere”, a subliniat purtătorul de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE