Cătușe pentru Gavrilița la Parlament. Aleșii poporului s-au îmbrâncit și huiduit. Motivul – prelungirea stării de urgență

807
0

Prima ședință a Parlamentului din această sesiune a fost incendiară. Reveniți din vacanță, deputații s-au luat la harță din prima zi de lucru. Situația a degenerat de la replici la îmbrânceli și huiduieli.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

S-a întâmplat în contextul în care șefa Executivului s-a prezentat în plen și a cerut prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile. Comunistul Oleg Reidman și-a exprimat nedumerirea și a considerat că solicitarea Guvernului nu mai este actuală.

„Apare întrebarea dacă Guvernul nostru și noi cu toții mai putem lucra în condiții normale și nu în situații de urgență. Pentru că noi nu vedem necesitatea  prelungirii stării de urgență”, a menționat deputatul Oleg Reidman, care a anunțat că fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) părăsește sala de ședințe și nu participă la dezbaterile pe marginea acestui subiect.

În replică, președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a sugerat comunistului Reidman să ia legătura cu „prietenul” său de la Kremlin.

„Luați legătura cu prietenul dumneavoastră de la Kremlin, spuneți-i să-i vină mințile la cap, să nu mai omoare femei și copii în Ucraina și atunci toți vecinii Ucrainei vor fi bucuroși să trăiască în pace și liniște, iar până atunci dați-ne voie să avem grijă de țara noastră”, a menționat Igor Grosu.

La rândul său,  Reidman s-a arătat deranjat de remarca colegului său și a menționat că de la începutul războiului a primit în casa sa 3 persoane refugiate din Ucraina vecină.

„Le-ați spus și cine este ucigașul… sunteți ipocrit, domn deputat, de aceea, circul dumneavoastră nu ține. Duceți-vă și luați cei 30 de arginți, i-ați meritat, consumați-i”, a adăugat Grosu.

Între timp, comunista Diana Caraman a ieșit în fața tribunei Parlamentului, la care aștepta să-și înceapă discursul șefa Executivului, Natalia Gavrilița, afișând o pancartă pe care scria  „PAS în stare de urgență”, „Oprimarea drepturilor omului”, „Genocidul poporului”, „Lichidarea Tv”, „Lipsa transparenței”. Deputații reprezentanți ai majorității parlamentare au ieșit pe rând la tribună și au acoperit pancarta comunistei, care într-un final a fost rupta în mai multe bucăți. Aleșii poporului și-au împărțit replici și îmbrânceli.

„Îmi pare foarte rău că vecinii noștri ucraineni luptă pe viața și pe moarte, iar bravii noștri deputați luptă cu subiecte imaginare și false. Contrar scenariilor apocaliptice din toamnă, Moldova nu a înghețat și nu a stat în întuneric. Ieșim din această iarnă cu demnitate și mai independenți din punct de vedere energetic”, a comentat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Potrivit șefei Executivului, prelungirea stării de urgență este necesară pentru a permite Guvernului să intervină rapid pentru a „gestiona provocările fără precedent”.

În timp ce-și argumenta solicitarea, deputata fracțiunii Partidului „Șor”, Marina Tauber, cercetată penal, i-a adus Nataliei Gavriliță cătușe și mesajul „Poporul vă dorește la mulți ani cu executare”.

„Mie chiar îmi pare rău că cei care încearcă să fugă de justiție, își permit să ridiculizeze această situație în acest fel”, a comentat Natalia Gavrilița gestul deputatei care nu demult a scăpat din arestul la domiciliu.

Într-un final, starea de urgență a fost prelungită cu încă 60 de zile. Decizia a fost aprobată cu votul a 60 de deputați.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE