Mitropolia Moldovei, subordonată canonic patriarhiei de la Moscova, cere autorităților să nu recunoască și să nu protejeze prin lege cuplurile LGBT

710
0

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove califică decizia Curții Europene a Drepturilor Omului, din 17 ianuarie, drept una „îngrijorătoare și strigătoare la cer”, scrie într-un comunicat pe site-ul Mitropolia Moldovei, semnat de Mitropolitul Vladimir. Mitropolia Moldovei cere autorităților centrale de la Chișinău să nu recunoască și să nu protejeze prin lege cuplurile formate din persoanele de aceleași sex.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Ținem să vă amintim că cetățenii creștin-ortodocși nu reprezintă un segment din societate, ci o majoritate covârșitoare. Astfel, cea mai timidă tentativă de a înregistra legal un cuplu gay în Țara noastră, va fi urmată de o reacție pe măsură, deoarece astfel de decizii contravin conștiinței eminamente ortodoxe și istorice a poporului. Biserica Ortodoxă din Moldova îndeamnă credincioșii să ia atitudine, evident, strict în limitele permise de legislația în vigoare a Republicii Moldova, pentru ca o asemenea legalizare și promovare a păcatului să nu aibă loc”, scrie în același comunicat.

În mesajul său, Mitropolitul Vladimir se adresează autorităților:„Stimați reprezentanți ai puterii, nu sunteți veșnici pe tronul cârmuirii și de domniile voastre depinde cum veți rămâne înscriși în istorie: ca niște oameni cu demnitate, care respectă istoria, tradiția, cultura și credința poporului care v-a oferit încrederea sau ca niște trădători care promovează „valori” străine acestui neam, de dragul unor trecătoare beneficii și recunoștințe”.

În același comunicat Mitropolia Moldovei anunță că: „Pentru a nu lăsa loc de interpretări, reiterăm că Biserica Ortodoxă din Moldova nu s-a opus și nici nu se opune aspirațiilor europene ale Țării noastre, însă își dorește ca această integrare să aibă loc cu respectarea adevăratelor valori creștine și istorice ale Europei, o Europă în care Evanghelia lui Hristos este repusă în capul mesei, iar oamenii își cunosc obârșia de chip și asemănare a lui Dumnezeu.”

Pe 17 ianuarie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a cerut statelor-membre ale Consiliului Europei și celor semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului, inclusiv Republicii Moldova, să recunoască și să protejeze prin lege cuplurile LGBT.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE