Curios! Ce cadouri a primit în dar Maia Sandu anul trecut și care sunt cele mai scumpe dintre ele

402
0

Președinția a publicat lista cadourilor primite în dar de președinta țării, Maia Sandu, în ultimul trimestru al anului trecut. Cel mai scump cadou acceptat de șefa statului în ultima decadă a lui 2022 este estimat la valoarea de 14 600 de lei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Este vorba despre o broșă din argint filigranat și emailat cloisonne realizată de artistul georgian Thea Gurgenidze. Maia Sandu a primit acest cadou, la sfârșitul lunii noiembrie trecut, din partea ministrului de Externe al Georgiei, Ilia Darkiașvili, care s-a aflat într-o vizită oficială la Chișinău.

În decembrie, Maia Sandu a primit în dar o farfurie ornamentală cu un design de „Kakitsubata (iris japonez)”, desenată, folosind diferite tehnici „maki-e”, brandul japonez de lac Yamada Heiando. Cadoul a fost estimat la 7470 de lei și a fost oferit în dar de către Ambasadorul Japoliei, Yamada Yoichiro, în cadrul ceremoniei de acreditare a ambasadorilor străini la Chișinău.

În octombrie anul trecut, Maia Sandu a primit din partea Președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe, Markéta Pekarová Adamová, care se afla într-o vizită de lucru în Republica Moldova, o broșă cu pietre granat, estimată la 6 580 de lei.

Un set – colier și brățară din perle cu închizătoare din aur galben în valoare de 5 799 de lei i-a fost oferit în dar președintei de către președintele Georgiei, Salome Zurabișvili, care a efectuat o vizită de lucru în țara noastră în octombrie anul trecut.

În lista cadourilor acceptate de șefa statului se mai numără cărți, tablouri, un covor țesut manual, bluză cu broderie tradițională și etnică. În total, în ultimul trimestru al anului trecut, Maia Sandu a primit 36 de cadouri. Toate darurile au fost trecute în proprietatea Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE