ANSA retrage o cantitate de peste 2800 kg de carne de curcan din lotul importat

549
0

Urmare a controlului inopinat desfășurat de către inspectorii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și a unei colaborări eficiente din  partea operatorului din domeniul alimentar, în perioada 27-28.01.2023, s-a asigurat retragerea și neadmiterea plasării pe piață a unei cantități de peste 2800 kg de carne de curcan.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Carnea nu este bună pentru consum, anunță ANSA printr-un comunicat.

Motivul rechemării lotului de carne de curcan în asortiment este determinat de focarul de gripă aviară la o fermă de curcani din România.

Carnea de curcan este de origine din România și a fost plasată în comerț în perioada 24-27 ianuarie de către importator „STS Trading” SRL.

Persoanele care au achiziționat produse din lotul respectiv, care expiră la data de 01 februarie 2023, sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate în baza bonului, informează ANSA.

ANSA menționează că, în conformitate cu legislația în vigoare, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu ANSA privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață.

Acest articol a fost realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partener al proiectului în municipiul Chișinău este Instituția Privată Publicația Periodică „Gazeta de Chișinău” care implementează proiectul „Prevenirea corupției în sectorul siguranței alimentare prin informare, formare și responsabilizare”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE