Un copil de la Căușeni, sechestrat și maltratat de miliția separatistă. Mama: „Este foarte speriat, se teme că va veni cineva după el”

206
0

Un băiat de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, a fost sechestrat de miliția separatistă transnistreană, transmite portalul Zona de Securitate.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Incidentul a fost înregistrat vineri, 20 ianuarie. Băiatul a fost ridicat cu forța în plină stradă în timp ce se întorcea acasă de la sala de sport. Martorii au filmat întreaga scenă.

Inițial, minorul a fost asaltat de câțiva bărbați îmbrăcați în civil. Pentru că nu au reușit să-l urce cu forța într-o mașină civilă, la fața locului a venit mașina așa-numitei miliții transnistrene. Prietenii băiatului au filmat toată scena și au anunțat rudele băiatului.

Din imagini se vede cum acesta este bruscat în mașină și întreabă insistent de ce este reținut. Băiatul i-a rugat în repetate rânduri ca prietenii lui să meargă cu el, acesta le-a spus că nu are încredere în ei și că îi este frică.

Mama adolescentului a declarat pentru Zona de Securitate că fiul ei a fost reținut preț de mai bine de două ore, timp în care a fost și maltratat. „L-au pus la pământ, l-au bătut, i-au aplicat lovituri și la coaste și la picioare, peste tot”, a declarat femeia.

După ce a fost eliberat, băiatul a fost dus cu ambulanța la spital. Mama copilului a comunicat că fiul ei ar putea avea o coastă ruptă și este „foarte stresat”. „El nu doarme noaptea, este foarte speriat… se teme că va veni cineva după el”, a declarat femeia.

Familia presupune că adolescentul a fost confundat cu o altă persoană. Inspectoratul de Poliție Bender examinează toate circumstanțele cazului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT