Percheziții moldo-române la mai multe puncte de trecere a frontierei. Sunt vizate 31 de locații

475
0
Sursa foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Mai multe puncte de trecere a frontierei moldo-române au fost luate cu asalt de organele de forță ale Republicii Moldova și României. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție din România (DNA), ofițerii SPIA și procurorii anticorupție din Republica Moldova  au descins concomitent cu percheziții în mai multe puncte de trecere a frontierei de stat moldo-române. Acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate în cadrul unei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit procurorilor români, perchezițiile sunt efectuate, inclusiv cu sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) și vizează o cauză penală pentru suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea anumitor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

„În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se indică într-un comunicat al DNA.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a confirmat descinderile și comunică despre inițierea cercetărilor interne în cadrul instituției.

Într-un comunicat de presă, conducerea Serviciului Vamal al Republicii Moldova condamnă cu vehemență și nu tolerează acțiunile de corupție în cadrul instituției.

„Zero toleranță corupției în vamă… Investigațiile comune au fost efectuate pe parcursul a mai mult de un an de zile, fiind documentați angajații instituțiilor de frontieră”, se arată în comunicatul instituției.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE