Și-a lovit soția cu ciocanul în cap și a fost pedepsit cu … 100 de ore de muncă în folosul comunității

715
0

Și-a băgat soția în spital după ce a lovit-o cu un ciocan în frunte, iar instanța a găsit de cuviință să dicteze o pedeapsă de 100 ore de muncă în folosul comunității.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Este vorba despre un pensionar din satul Volintiri, raionul  Ștefan Vodă, care, în februarie 2021, în urma unui conflict, și-a atacat soția cu un ciocan. Ultima s-a ales cu o contuzie  și a fost internată la spital.

Inculpatul și-a recunoscut pe deplin vina, între timp s-a împăcat cu soția, iar pedeapsa cu munca în folosul comunității a fost solicitată de el însuși.

„Fiind audiat în ședința de judecată, inculpatul vinovăția sa de comiterea faptei incriminate și-a recunoscut-o integral, a depus o cerere scrisă privind judecarea cauzei pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală și a declarat că Bîscu Efimia îi este soție și locuiesc împreună. La data de 05.02.2021 au avut un conflict și și-a lovit soția cu un ciocan. La moment, s-au împăcat. Îi pare rău de cele comise, totodată solicitând instanței de judecată, dacă este posibil, să-i fie aplicată în calitate de pedeapsă muncă neremunerată în folosul comunității”, se menționează în Hotărârea emisă de judecată.

Potrivit materialelor cauzei, inculpatul este cunoscut în comunitate pentru abuz de alcool, anterior fiind internat de două ori în comă alcoolică. În același timp, instanța motivează și circumstanțele care au determinat dictarea unei pedepse mai blânde în privința bărbatului acuzat de violență în familie.

„Circumstanțele care atenuează răspunderea penală a inculpatului sunt: căința sinceră, comiterea pentru prima dată a unei infracțiuni mai puțin grave. Circumstanțe care agravează răspunderea penală a inculpatului nu au fost stabilite”, se arată în Hotărârea instanței de judecată.

Totodată, instanța reține că victima, soția pensionarului, nu s-a prezentat în ședința de judecată, iar la faza de urmărire penală, fiind audiată în calitate de victimă, a declarat că „nu are pretenții față de nimeni”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE