În parlamentul de la Moscova a fost depus un proiect de lege pentru confiscarea proprietăților Allei Pugaciova și ale altor artiști care au  părăsit Rusia după 24 februarie 2022

526
0

Consiliul Federației Ruse, camera superioară a parlamentului de la Moscova, va analiza un proiect de lege care propune confiscarea proprietăților ce aparțin vedetelor și altor cetățeni plecați din țară, precum ar fi cântăreața Alla Pugaciova, anunță ziarul „Zorile Bucovinei” care citează Lenta.ru. Alla Pugaciova este cel mai cunoscut artist rus care a denunțat războiul din Ucraina și vărsarea de sânge.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Inițiatorul proiectului de lege, deputatul Dmitri Gusev de la partidul Rusia Justă – Pentru Adevăr, a afirmat că legea  li se va aplica nu doar regizorilor, producătorilor și artiștilor, ci și funcționarilor publici.

Proiectul de lege, în acest sens, a fost depus în parlamentul de la Moscova de Serghei Tsekov, senator de Crimeea și membru al partidului Rusia Unită condus de Vladimir Putin.

Acesta propune ca bunurile confiscate prin instanță să fie valorificate și veniturile obținute de pe urma acestora și să le fie trimise participanților la așa-zisa „operațiune militară specială” declanșată de dictatorul Putin pe 24 februarie 2022, afirmând că măsura va servi drept „lecție” pentru cei care au decis să părăsească Rusia.

„Acești liberali și trădători trebuie să piardă totul în Rusia. Toate bunurile trebuie confiscate, prin instanță, și folosite pentru a ajuta luptătorii din zona „operațiunii militare speciale”, a declarat Tsekov la prezentarea proiectului de lege.

Noul act normativ va fi dezbătut de parlamentul rus după ce, luna trecută, în Duma de Stat, camera inferioară a legislativului de la Moscova, a fost depus un proiect legislativ privind „deconectarea de la finanțarea de către stat a acelor personalități culturale care iau o poziție anti-statală”, relatează sursa primară.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE